Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
w czasie IPO PKO BP w 2004 roku /stałem w kolejce za akcjami limit 20 tys zł na osobę z całą rodziną dodatkowo złożyłem zapis na lewar -z tego co pamiętam to minister przesunął pulę z instytucji do drobnych akcjonariuszy i mimo redukcji akcje kupiłem też za kredyt , jedno z następnych IPO była niby niepozorna komunistyczna firma DWORY - znacie taką firmę cały czas była notowana na rynku głównym -niedawno był przymusowy wykup - miałem od IPO do teraz do przymusowego wykupu uwzględniając dywidendy zysk 1100 % ze spółki Dwory -nawet z małej kwoty się uzbierało sporo a maj jeszcze z IPO ccc nie sprzedałem do dziś , czy z wcześniejszych kolejek IPO na siebie i rodzinę kupowałem ING i WBK - mam do teraz z małych kwot zrobiło się sporo ,jednak teraz coraz trudniej znaleźć spółkę która w długim terminie da godziwe zyski ,życzę sobie i Państwu aby Qumak był taką inwestycją ,osobiście pierwsze akcje kupowałem po 1,90 zł uśredniając w dół we wrześniu 2017 roku doczekałem się rajdu ,mogłem sprzedać po około 3 zl mając przyzwoity zysk i % i kwotowy bo jako taką ilość wtedy już miałem ale świadomie nie zdecydowałem się na sprzedaż licząc się iż może być korekta ,pomimo tego iż z perspektywy czasu źle zrobiłem bo można było odkupić taniej ale cały czas wierzyłem i nadal wierzę iż kurs ponad 3 zł jeszcze tutaj będzie Mi się nie spieszy a z moim pakietem trudno robić kółka więc czekam cierpliwie.