Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Krew mnie zalewa jak czytam niektóre komentarze tutaj.
Jarki był i jest wiodącym akcjonariuszem - za pośrednictwem funduszu inwestycyjnego zamkniętego TFI Altus. Obecnie posiadają ponad 26% akcji. Od lat zwiększa swoje zaangażowanie i regularnie dokupuje pakiety akcji. Obecne spadki są podyktowane głównie wojną cenową na rynku katalizatorów (która zmierza do końca), spadkami cen surowców (już odbiły), umocnieniem się złotówki (to też się w ostatnim kwartale mocno zmieniło) więc nie miał bym obaw o kolejny raport kwartalny, szczególnie ze baza porównawcza do q2/2017 jest bardzo niska.
Z perspektywy czasu (jestem wieloletnim akcjonariuszem z bardzo wysoką średnią) myślę że spadki były podyktowane ucieczką funduszy które liczyły na dywidendę za bieżący rok (na co nie ma szans), swoje zrobili też naganiacze którzy sugerowali problemy z obligacjami (co jest kompletną bzdurą) i słaby klimat na parkiecie. Z jedynych realnych ryzyk (poza globalnymi dla rynków akcji czy metali) jest jeszcze stosunkowo duże zaangażowanie OFE, ale przy obecnych wycenach to detal.
Pozdrawiam akcjonariuszy którzy dokupują i tych którzy siedzą na spółce od lat.