Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2018-05-26 o godz. 12:23 floryda_floryda napisał(a):
> ...a wydawało się, ze to rekin inwestycyjny. Dobrze, że nie wziąłem pod uwagę jego prognoz na temat kształtowania się kursu usd. Pamiętam też artykuły bankiera.pl na temat waluty amerykańskiej. Masakra.
> Pozdrawiam emeryta.
Zapewne miałeś na myśli te zdania.
"Co do kursu usd - nie jestem ekonomistom, ale słucham ich i wiem, że wg. różnych ocen jego wartość powinna spadać (moja prognoza na ten rok 3 - 3,5 zł.). Złoty powinien się umacniać.
To doskonale widać po moim PKE, który w relacji do USD przekroczył już moje marzenie i cel z lat 90-ych."
Moja prognoza na koniec tego roku podana w konkursie organizowanym przez Bankier. pl została ustalona na poziomie 3,5 zł. Podkreślam na koniec roku. Tak było w ciągu tego roku link
A jak się zakończy - zobaczymy.
Rekinem giełdowym nigdy nie byłem, ale nie narzekam.
Rekinami są ci, którzy w ciągu 2 lat potrafią uzyskać 1 - 5 mln Prywatnego Kapitału Emerytalnego (PKE), na który niektórzy z mojego pokolenia musiało pracować 30 lat, a obecne okolenie 20-40+ nie uzyska w ciągu 30 lat "dobrowolnego" odkładania w PPK.