zenonbarbarzynca

Hej, spokojnie. GPW jest jaka jest i mało spółek wypłaca dywidendę, bo chyba o to by Ci chodziło z podziałem. Na wielu spółkach można zarobić albo na długoterminowo albo grając. Esotiq nie należy do spółek na których można grać. Spróbowałem w zeszłym tygodniu ja i jeszcze kilka osób (nie wiem kto, patrzę tylko na to, co się dzieje) podbić i z 23,00 udało się do 25,40. Trochę chciałem podbić kurs, a trochę zobaczyć, kto to sprzedaje i co zrobi. No i zwalił cenę z powrotem. A dzisiaj znowu. Ale to wszystko jest na takim obrocie, że z tym nic nie zrobisz. AT się na nic nie zda. Już na Monnari można więcej ugrać i to przy trendzie spadkowym. Esotiq jest na pierwszych miejscach w rankingach różnych jako spółka do inwestowania długoterminowego. Ale to też się nie przekłada, a po takim kwartale tak różowo nie będzie. Nie sprzedasz też teraz z nadzieją na odkup niżej, bo za cholerę nie wiadomo, co będzie się działo. Ale ściąganie KNF, bo kurs spadł i nic z tego nie masz, to bardzo duża przesada. Wyluzuj. Ja straciłem potencjalnej kasy dzisiaj sporo. Nadal ogólnie jestem za maj do przodu, ale doskwiera mi spadek Esotiqa z najróżniejszych powodów (raz, że spadł i mam akcje, a dwa że lubię tę firmę i jej produkty). I wiem że z Esotiqiem głównie przez niewielki wolumen dzienny to jeszcze będę siedział długo ;) a nawet jakby się tu coś rozhulało, to i tak będę przynajmniej część tego, co teraz mam, trzymał.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.