~oannes

Ja jestem kumaty, więc dopiszę coś o czym Ty nie napisałeś a sądzę, że to raczej jest istotne. Dlaczego piszą o zmniejszeniu kapitału podstawowego by następnie napisać o jego zwiększeniu tylko w inny sposób? Otóż zwiększenie kapitału w drodze wejścia nowego inwestora może odbyć się bezgotówkowo. Tak jest napisane. W dodatku bez prawa poboru A zatem można będzie wnieść bezwartościowy majątek coś co nikt inny nie kupi. A akcje united mogą być lepiej zbywalne. Dopóki ta opcja nie zostanie wyeliminowana pisemnie, dopóty niebezpieczeństwo strat inwestorów nie zostanie zażegnane. A rozgrywki Karaszewskich przy innych spółkach dowodzą prawdopodobieństwa takiej opcji. Zmiany akcjonariatu (zwiększenie głosów prezesa) przed WZA obrazują to, że przegłosowanie pomysłów Karaszewskiego będzie trudno obalić. Mam nadzieję, że to docelowe zwiększenie kapitału nie odbędzie się szybko.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.