~Gallileo

Przykład Get Back jest szczególny. Odkąd rozpętała się ta afera trochę śledzę wątki na tej spółce ( z czystej ciekawości) i nie porównywałbym go do Wikany. Być moze chodzi tam o politykę, brudną walkę konkurencji, czy też inne rzeczy i być moze prokurator bedzie tam miał wiele do roboty. Piszesz, że 90% zysku poszło na koszty, ale przecież to nie są jedynie koszty tych mieszkań, z których były zyski, ale też tych które zaczynają budować , a z ktorych zyski pojawią się dopiero w przyszłości. Biorąc pod uwagę, że teraz zdecydowanie więcej budują niż sprzedawali siłą rzeczy to obciążenie wyników jest dość spore. Generalnie staraja się obniżać te koszty zmieniajac ich strukturę, odchodzac od obligacji w stronę kredytów i w tym raporcie też już widać pierwsze efekty. Ja też w przeciwieństwie do Ciebie wierzę w potencjał rynku na którym działa Wikana. W czasie prosperity na rynku Wikana dzialajac tam mocno nie korzystała z dobrych czasów, za to teraz nawet jeśli sytuacja na szerokim rynku miałaby się odwrócić to jednak we wschodniej Polsce może to wygladac zupelnie inaczej. Jak wspomnialem coraz wiecej Ukrainców inwestuje w nieruchomosci w tamtych rejonach. Czytalem ostatnio artykuł, w ktorym Prezydent Rzeszowa mówił, że 60% mieszkań z Rzeszowie nabywają osoby z poza miasta, byc moze podobnie jest w Lublinie. I nie pisz, że nie mam pomyslu na dalszy bieg wydarzen w spółce, bo akurat o tym to piszę od czasu do czasu w roznych watkach (np. o mozliwej emisji) tylko problem w tym, że ta wizja odbiega od tej Twojej. Nie wiem, może się mylę, może TY masz rację, może będąc osobą postronną stojąc z boku jestes bardziej obiektywny, moze bardziej dostrzegasz pewne rzeczy, z drugiej strony ja będąc zaangażowany w spolce i sledzac wszystko co się wokoł niej dzieje być moze mam na niektore rzeczy bardziej glebokie spojrzenie i w tym konkretnym przypadku wiekszą wiedzę. Trudno powiedzieć, a jak bedzie czas pokaze. Zobaczymy, nie ukrywam, że mam nadzieję, że to ja mam rację.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.