Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Niestety wg mnie to całą winę ponosi OFE NN Ich sprzedaż odstraszyła pozostałych kupujących przez rok i dlatego taka cena Zresztą Litwini nie mogliby bez ich akcji wycofać Avię z GPW .Wiadomo że warta trzy razy więcej ale KNF może zadać jedno pytanie skoro tyle warta czemu OFE sprzedawały a nie kupowały Jesteśmy zdani na łaskę Litwinów a w biznesie nie ma miejsca na litość .Ja zmniejszyłem do połowy zaangażowanie przez sprzedaż na GPW .bo szansa na podniesienie wynosi 50% Zeby wygrać ten pojedynek należałoby się skupić dlaczego i kiedy cena spadała i czy za tym ktoś stał .Czy spóka nie złamała
Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.nie podając w formie raportu bieżącego że wynik4q 2016 odbiega od normy i wynik ujemny jest informacją cenotwórczą ktoś ją znał i sypał w rynek przed wynikami poteżnymi pakietami .a myśmy kuowali przynajmnie ja Sprawa dwa spółka wyprowadzała 37 mln$ oficialnie do spółki jvAvia Chiny ale z tylko z chińskich źródeł wiemy że te pieniądze poszły do następnej córki Avia finansowy Honkong nie wiadomo jaki udział ma Avia a następnie do następnej córki w Irlandii nie wiadomo jaki udział ma Avia .Jest jeszcze problem kiedy Avia przelała te 37 mln$ do Avia finansowy Honkong bo w raporcie o inwestyciach chińskim nie wiem czy jest osiągalny te pieniądze zainwestowała już w Avia w 1q 2017 roku a więc wtedy kiedy sprzedawało NN i to mogło być przyczyną ich sprzedaży a gdzie rapory bieżące o tak poteżnych przelewach przecież to ponad połowa kapitalizacji spółki .i informacja cenotwórcza .Należałoby szukać po chińskich stronach ich manewrów podawalem linki niestety jestem w pracy 12 h i mam tylko telefon a w domu jestem tylko w niedziele i poniedziałek Przykro mi z powodu ceny jaką ogłosiła spółka w wezwaniu tym bardziej że inwedtycja była pod fundusx emerytalny .Giełda to niestety gra a my nie wiemy w co oni grają i co chcą ugrać .Pisałem to wielokrotnie chciałbym być studnią pełną mądrości a jestem tylko dziurawym
wiadrem co trochę jak jest na dnie mądrości posiada ale w końcu po podniesieniu robi się puste I jak to mówią jak ktoś nie ma głowie to musi mieć w rekach Łopata w dłoń i jutro znów do roboty Myślę że nie jest to syzyfowa praca i kiedyś zarobię na własny samolot .Ostatnie oczywiście żart Zysk to nie wszystko co mi do szcześcia potrzebne.
Pozdrawiam