Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
odpowiadając na twoje pytanie to powiem wow wlasnie, wyniki bardzo dobre, przez wiekszosc analitykow i analitykow forumowych spodziewane, (stalowy chyba tylko sadzil ze nie będzie zysku netto), efekt reorganizacji całej grupy widoczny.
osobiście spodziewałem się znacznie większej dywidendy czyli w okolicach 50groni/szt, nie przypuszczałem ze az tyle przeznacza na zapasy biorac pod uwagę tempo ustalania prawa do dywidendy i terminu wyplaty.
nie mniej jednak spolka wg mnie już zdrowa, co więcej cena za akcje z tymi wartościami jak z raportu porownujac firme do innych z branzy powinna biegac kolo 10/szt, a nie 1,66, przepasc jakas do zasypania natychmiast.
zostały dwa tygodnie do końca marca, jeśli refinans ma dojść do skutku to w najbliższym tygodniu inne ciekawe wiadomości na espi nas czekaja, pozdrawiam