~Inwestor

Jeśli poważnie myślą o swoim pipeline i o zdobyciu znacznego udziału w rynku MabionCD20 to nie ma co czekać i duży kapitał jest już potrzebny, nawet jeśli kredyt zapewnił im płynność jeszcze na wiele miesięcy. Emisja nie ma dać spółce płynności, bo tą powinny zapewnić kamienie milowe i nowe upfronty, ale przede wszystkim ma dać równoległy rozwój wielu kolejnych projektów i wzmocnienie zdolności produkcyjnych, żeby nie było zaskoczenia sukcesem (jak w przypadku Czeszki jedno/dwu-deskowej). MabionCD20 to już kosztowo prawie zamknięty temat (najbardziej kosztochłonne badania), teraz dokumenty do EMA i FDA i pora ruszyć mocniej z kolejnymi projektami. 

Wszystko wygląda jednak tak, jakby się im nie spieszyło z emisją. Jeśli miałaby być emisja to ja spodziewałem się po niemal roku czekania czegoś bardziej konkretnego niż "analizuje", "jedna z opcji" i "ewentualność". Tu już powinno być wszystko dopięte, a tylko termin IPO można sobie regulować. Te wszystkie słowa w cudzysłowie to dla mnie wyglądają tak, jakby to była asekuracja, aby potem nie było zaskoczenia, jakby się okazało, że emisja nie będzie już potrzebna. Może się mylę i pojawi się oficjalny komunikat, w którym prezes ogłosi, że oto dziś rozpoczynamy oficjalnie przygotowania do IPO na takim to a takim rynku. Wspierać nas będą takie a takie banki inwestycyjne a emisja planowana jest na taki a taki miesiąc. Kto to wie? W kwietniu, po raporcie rocznym spotkanie dla inwestorów - myślę, że dużo się wtedy wyjaśni i pytań o te ewentualności będzie co nie miara. Chyba, że już będzie wybrana ta jedna, jedyna opcja...

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.