~Wan

Po pierwszym rozbiorze OFE - główna uwaga funduszy i kapitału skupiła się na spółkach o dużym ciężarze, a małe i średnie spółki zostały na bocznicy. Teraz mamy tego efekty, spółki o dobrej kondycji z dobrymi fundamentami i perspektywami stały się łakomym kąskiem do przejęcia. Wystarczy odpowiednie sterowanie kursem przez np pół roku i nie trzeba angażować do tego wielkich środków aby była taka sytuacja jak na Aviaam. U mnie to już drugi taki przypadek w tym roku - pierwszym był Tarczyński. Spółka tak jak Aviaam weszła na giełdę aby pozyskać kapitał na rozwój, a gdy zrobiła co chciała odnośnie rozwoju i unowocześnieniu produkcji właściciel postanowił zrobić wezwanie - i tu jest dobre - wziął kredyt na wezwanie, a poręczyła ten kredyt firma Tarczyńki którym to ja też byłem akcjonariuszem. Tylko tam od razu postawiły się fundusze i kurs odskoczył od razu od ceny wezwania 20%. Tylko Tarczyńki gdy wchodził na giełdę oferował akcje za około 8zł - a wezwanie jest 10,5. W tej chwili kurs jest jeszcze wyżej o 2zł.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.