Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
jak się zamknie na 48 to całkiem możliwe. Ci co brali po 57 będa mieli szanse z super inwestycji wyjść na zero:)
A tak na poważnie sprawdź sobie akcjonariat spod linku który dał Michał: http://relacje.brand24.pl
Tam jest ludzi co mają poniżej 5% masa i jest tych akcji prawie 400k. Nie twierdzę, że wszyscy będą chcieli to wywalić ale każda normalna spółka pod debiut organizuje sobie "wypłatę" "spieniężenie wysiłków" itp. Tak więc częśc tych akcji na pewno jest na szybką sprzedaż. Pracownicy, właściciele, starzy inwestorzy... Po prostu nie ma takiego popytu, który to udźwignie. Będą skutecznie blokowali wszelkie wzrosty bo dziś w obrót wpadł mały % tego, co może być na sprzedaż.
Ja osobiście uważam, że spółka jest bardzo ciekawa i na pewno w nią wejdę za jakiś czas ale liczę, że na znacznie niższych poziomach. Po dzisiejszej dystrybucji się upewniłem w tym. A rozważałem wejście dziś, gdyby kurs niżej się otworzył i rósł powoli ale stabilnie. To jest sygnał, że nikt nie ucieka z inwestorów z papiera.
Jutro może być UP nawet do tych 57 chwilami. Ale zaraz pojawi się podaż i zasypią. Kilka takich akcji i kurs zjedzie. Tam sobie poczekam. Bo uważam, że w granicach ceny z tego IPO prywatnego warto wejść. Spółka cały czas się jednak rozwija. Więc jak kurs sie uklepie po 30 pare zł, to w perspektywie roku-dwóch może być tutaj i 80zł.