Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ravcio
".... Po 68 nie sprzedałem bo czekałem na 70 a dziś bez wahania bym resztę opchnął po 60. (to jest nauczka, że nie można być zbyt zachłannym)"
Poczekałbyś 2 dni i sprzedałbyś po 61prawie ;). Możesz to zrobić z tą drugą połową no i ciekawe czy sprzedasz, czy jednak teraz jest decyzja, by czekać na 70... Absolutnie nie doradzam w żadną stronę :). Swoją drogą widzę, że masz taką samą tendencję do sprzedawania partiami jak ja. Nie, żebym robił to non stop, ale i tak uważam że to niewłaściwe. Skoro sprzedaję, to znaczy, że widzę choćby lokalny szczyt, więc powinienem puścić w rynek wszystko, a ja potrafię sobie zostawić coś, co potem traci na wartości. Na to pomocne są kontrakty, które same wygasają haha. A co do zachłanności, to może się okazać za jakiś czas, że jednak byłeś powściągliwy...