Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2018-01-21 o godz. 22:55 ~PanieCoPan napisał(a):
> https://www.knf.gov.pl/knf/pl/komponenty/img/Devoran_60168.pdf
>
> Poczytaj bo goraca glowe masz...
Przyjacielu, sądzisz, że mogłem tego nie wiedzieć, nie zauważyć? :-)
Jeśli Ty inwestujesz tylko w spółki superwiarygodne, nigdy nie karane przez KNF, nie zawieszane, z zarządami i radami nadzorczymi świętszymi od papieża - masz prawo. Ja tak nie robię.
Jestem tak długo na rynku, bo potrafię czasem zarobić i na superwiarygodnej spółce, i na bankrucie, a czasem na niedoszłym bankrucie, który próbuje coś robić, a czasem - udaje, że chce cos robić. Jak jest w tym wypadku - niech każdy sam oceni.
Pisałem na wątku Devoranu, napiszę i tu - nawet Karkosik święty nie był ( a ostatnia kara dla niego Cię nie zniechęca?). A jak zamienił Garbarnię Brzeg w Alchemię i handlował razem z małżonką aż furczało...? Jak wymyślał takie nazwy jak Midas i Krezus- pół giełdy boki zrywało...
To co wkleiłeś świadczy o tym jedynie, że paru gości kupiło od poprzedniego dużego akcjonariusza poniżej progu 5 proc i - byc może - zamierzało ładnie pohandlowac, żeby zarobić. Byc może - jak uznał KNF -nielegalnie i dobrze, że im przeszkodził. Trochę im się tam potem akcjonariat zmienił, a czy warto np. kupowac tam dziś czy nie, to wspólnie wszyscy się przekonamy. Oni - oczywiście- nadal chcą zarobić. I chyba każdy taką świadomość ma.
Dlatego tu na Medical Cannabis jest o tyle bezpieczniej, że główny akcjonariusz -spółka RX za którą stoją Karaszewski z ciocią Blanką -z 80 mln akcji nie może sprzedać ani jednej, bo nie są notowane. Drugi akcjonariusz Max Media Cable - tez nie. Jedynie Calatrava (tez tam jest Karaszewski) ma akcje, które są w obrocie, ale z kolei brane np. po 50 gr i wyżej. Bedzie sprzedawac po 10 gr? I zafunduje sobie taaaaaaką stratę? Czy może jednak poczeka aż urośnie minimum do tych 50 gr? Nie wiemy, prawda? :-)
Jeśli chciałeś mnie ostrzec przed ryzykiem - tu, czy na Devoranie - to zapewniam- zdaję sobie z niego sprawę. Ale oczywiście dziękuję. I powodzenia w inwestycjach.