~Jawspolwlawscicielka

Do Grega , który napisał : "21 stycznia już nie będziesz akcjonariuszem MS dobrze daty poustawiał " - ZWRACAM HONOR !! tak właśnie jest i jest to przedziwna sprawa z tymi datami, od początku wydało mi się to podejrzane - to jakiś taki przypadek jak ze słynnego "Paragrafu 22 " ( jeśli żołnierz chce się zwolnić z wojska musi udowodnić że jest wariatem. Jeśli żołnierz wie że jest wariatem, to nie jest wariatem). Niby żeby zrobić przymusowy wykup, to trzeba zrobić Walne , a tymczasem po ogłoszeniu terminu walnego większościowy właściciel robi przymusowy wykup. Więc na walnym nie ma głosowania w tej sprawie, bo nie ma już mniejszościowych właścicieli. Jeśli to wszystko jest zgodne z polskim prawem, to wydaje mi się że nie jest to prawo praworządne.
Widać pośpiech i niechęć MS do spotkania się z akcjonariuszami. Może dowiedziałby się czegoś pożytecznego, ale jeśli nie chce, to jego strata.
Osobiście czuję się historycznie związana z zakładami , jako firmy matki dla której ja i moi koledzy poświęciliśmy swoją wiedzę, zdolności , doświadczenie i wiele lat pracy kierując się etyką zawodową. Kiedyś pomimo gorszych technologii na zakładach i w biurze projektów zatrudnionych było wielu mądrych, zdolnych i uczciwych ludzi, inżynierów, więc pomimo naprawdę słabych zarobków pracowało się dobrze i efektywnie. W Synthosie nadal pracuje wielu wartościowych ludzi i mam nadzieję, że obecny system zarządzania umożliwi im dobre efekty dla dobra Synthosa i bezpieczeństwa mieszkańców. :) Pozdrawiam wszystkich byłych akcjonariuszy tej firmy !

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.