Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
moja aktywność jest mniejsza ponieważ mogę pisać posty, jak również czytać informacje i analizować bieżące wydarzenia.. tylko z domu aktualnie...
w kwestii straty wartości akcji epp... wartość z dnia 29 grudnia będzie ujęta w raporcie rocznym i strata zostanie wykazania przy bieżącej wycenie która ma miejsce co kwartał, więc pochłonie ona zyski z sprzedaży o3 etap 2 oraz nobilis..
podobnie co kwartał są wyceniane projekty jak np o3, symetris, nobilis, itp... więc tylko niewielka część kwoty sprzedaży jest zyskiem, tak jak pisałem na przykładzie a4 ... został sprzedany za około 100 mln (nie pamiętam), a zysk ze sprzedaży w raporcie był 12 mln....
kwestia jeszcze w jakim stopniu były wynajęte.. bo gwarancje czynszowe dość dużo pochłaniają pieniędzy, czasem może lepiej jest poczekać ze sprzedażą, zarobić parę miesięcy na najmie, wynająć więcej powierzchni i sprzedać w momencie gdy już jest na co przeznaczyć pieniądze...pytanie, co oni zrobią z uwolnionymi środkami - czy chodziło tylko o "podniesienie trochę zysku", aby pokazać, że nie jest tak źle pomimo spadku akcji epp czy coś więcej się kryje za transakcją w ostatnim "roboczym" dniu roku..
pozostaje czekać kilka dni na info z sektora mieszkaniowego, aby oszacować wyniki za 4q