~dex

Ja tam nie wiem, ale moim zdaniem te 106,425 akcji, które sprzedał Rafał Markiewicz, stoi po prawej stronie na sprzedaży i ma na celu blokowanie wzrostów i ewentualne wytrzepanie akcjonarriuszy z papiera. A, że nie za wiele tych akcjonariuszy do trzepania zostało, to i nikt nie sypie. Jakiś czas temu kurs był po 5 złotych i też nie za wielu było do kupowania, jak i do sprzedaży. Znaczy, gdy pojawiało się kupno, to natychmiastowo wzrosty były tłumione. Spółka stoi w miejscu, jest jakiś cel ku temu, nie wiem jaki. Teraz ten zjazd na 3 zlote był w moim mniemaniu zrobiony sztucznie, właśnie pod sprzedaż akcji prezesa, tu w każdej chwili batony ustawione po prawej stronie mogą zniknąć i w jedną sesję zrobimy na małych obrotach 5 złotych. Po prostu do tej ceny nie ma praktycznie akcji na prawdziwą sprzedaż, dlatego emisja 100,000 po 5 złotych zupelnie mnie nie dziwi. Ktos chce pewnie wejść po tej cenie, prawdopodobnie dobiera ten, który wziął od Markiewicza po 3,20. Uśredni w górę i będzie miał średnią po 4,10, mniej więcej. Ciekawe jaki ma dalszy plan na te akcje, może będzie w końcu konkretny wzrost, bo ruchy na to co się działo tu przez ostatnie dwa lata, naprawdę dziwne i dające sporo do myślenia.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.