Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Jako nowy w akcjonariacie. Myślę, że Panowie mają różne koncepcje prowadzenia biznesu. Darowizna jest skrajnie niekorzystna podatkowo dla nabywców bo cena wynosi "0". Co świadczy o determinacji i powoduje, że będą walczyć o utrzymanie firmy.
Ja inwestuję wyłącznie w małe i rodzinne firmy na GPW. Znalazłem się tu trochę przypadkowo i mam tylko 10.000 akcji. Ilość wpisów na tym forum świadczy zaś o wielkich emocjach. Po takim zjeździe notowań jest to naturalne, bo większość inwestorów ma straty. Niektóre wpisy na forum są na żenującym poziomie. Bardzo się cieszę, że nie ma już funduszy w akcjonariacie. W ogóle nie inwestuję w spółki gdzie są inwestorzy finansowi. Ich przewaga jest tak duża, że robią co chcą i kiedy chcą. Wychodzą czy wchodzą do akcjonariatu ze stratami lub z zyskiem zawsze kosztem inwestorów indywidualnych.
Największymi szkodnikami na GPW są właśnie inwestorzy finansowi i animatorzy którzy nie płacąc prowizji na małych spółkach mają największe wolumeny kupna i sprzedaży na danym papierze. Myślę, że do dna już niewiele brakuje. Jakbym miał kasę na miejscu Piotrowskich to ogłosiłbym wezwanie bo akcje są po prostu tanie.