~edar

Jako nowy w akcjonariacie. Myślę, że Panowie mają różne koncepcje prowadzenia biznesu. Darowizna jest skrajnie niekorzystna podatkowo dla nabywców bo cena wynosi "0". Co świadczy o determinacji i powoduje, że będą walczyć o utrzymanie firmy.
Ja inwestuję wyłącznie w małe i rodzinne firmy na GPW. Znalazłem się tu trochę przypadkowo i mam tylko 10.000 akcji. Ilość wpisów na tym forum świadczy zaś o wielkich emocjach. Po takim zjeździe notowań jest to naturalne, bo większość inwestorów ma straty. Niektóre wpisy na forum są na żenującym poziomie. Bardzo się cieszę, że nie ma już funduszy w akcjonariacie. W ogóle nie inwestuję w spółki gdzie są inwestorzy finansowi. Ich przewaga jest tak duża, że robią co chcą i kiedy chcą. Wychodzą czy wchodzą do akcjonariatu ze stratami lub z zyskiem zawsze kosztem inwestorów indywidualnych.
Największymi szkodnikami na GPW są właśnie inwestorzy finansowi i animatorzy którzy nie płacąc prowizji na małych spółkach mają największe wolumeny kupna i sprzedaży na danym papierze. Myślę, że do dna już niewiele brakuje. Jakbym miał kasę na miejscu Piotrowskich to ogłosiłbym wezwanie bo akcje są po prostu tanie.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.