Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
To Twoje zdanie moje w tej konkretnej sprawie (windykacji) jest inne.
Po krótce można tu przytoczyć słowa prezesa videxusa o etapach wierzytelności.
Dojrzewanie wierzytelności trwa 4-5 lat i akurat rok 2017 był w Marce okresem przekształceń (dojrzewania) który nie przekłada się jeszcze na finanse ale jest ważnym etapem.
Jesteśmy gdzieś w środkowej fazie dojrzewania tych wierzytelności (od III kwartału te przychody są już spore)
Przy takim toku rozumowania jaki zaprezentowałeś podważasz sens funkcjonowania całej branży windykacyjnej a przecież ona jest i funkcjonuje i zarabia!
Ale tak jak wspomniałem charakteryzuje się etapem dojrzewania wierzytelności i Marka obecnie wchodzi etap spieniężania
Moja ocena części windykacyjnej Marki jest pozytywna (póki co - na bazie wyników) ale też trzeba wspomnieć, że do tej pory było łatwo zrealizować cele i dopiero od IV kwartału 2017 wchodzimy na wyższe poziomy przychodów z tej pozycji czyli jak sobie to nazwałem w okres sprawdzam.