~polonista

Koleżanki i Koledzy.

Mam do przekazania dobrą informację. Zgłoszenia posiadaczy akcji Polnej SA , po chwilowym zastoju, znowu się pojawiły.

Zgłoszono w ostatnim czasie 6.301 akcji. Dokonały tego cztery osoby w ilości:: 271, 41, 1500, 4489 sztuk.
Jeśli te osoby czytają nasze forum, bo dwa zgłoszenia były poprzez Stockwatch, to mogą sprawdzić powyżej, że ich maile do mnie dotarły. Jeszcze dzisiaj wyślę każdemu potwierdzenie uczestnictwa w naszej grupie.

Drugą znakomitą informacją jest to, że nasza grupa wyraźnie przekroczyła 100.000 sztuk posiadanych akcji.

Po weryfikacji dokonanej 11 grudnia przez kolegę pac , reprezentowaliśmy w dniu 11.12.2017 r. 95.611 akcji. Po dodaniu powyższych 6.301 sztuk nasz " zasób " wynosi:

101.912 sztuk tj. 7,20% całego kapitału akcyjnego

Do grupy zgłosiło się dotychczas 29 osób.

Ciągle czekamy na kolegę Andrzeja, który zadeklarował ,ze posiada ponad 10.000 sztuk. Myślę, ze u maklera dowie się, ile jest to dokładnie? Wtedy ujmiemy jego akcje w puli naszej grupy.
Także kolega diver1955 jest proszony o podanie kontaktu mailowego pisząc do mnie lub do paca, aby był kontakt inny, niż tylko na forum.
Pomału "wyjaśnia się" u kogo są te akcje. Kilka osób mieszka za granicą i mniej śledzi polski rynek finansowy, wielu podkreśla, że posiada akcje od 2007 r. Jeszcze inni, to już moja interpretacja, trochę zapomnieli, bo mają taką sytuacje, że mogą ze sprzedażą jeszcze poczekać. Wszyscy są zatroskani, co dalej?, zwłaszcza kiedy już nie widzą Polnej na GPW. Większość za minimalną cenę do zastanowienia się nad sprzedażą podaje przedział 25-26 złotych. Część ze zgłaszających się podaje konkretne i ciekawe propozycje dalszego wspólnego działania.

Czekamy na Koleżanki i Kolegów. Zgłaszajcie się do naszej grupy , bo na pewno warto.

polonista: rmps@onet.pl lub pac : wspolna1@onet.pl

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.