~Zorientowany

Nieśmiało chciałem przypomnieć , że już pisałem o pozwie zbiorowym dwa lata temu. Oczywiście jest tak że inwestowanie wiąże się ryzykiem inwestycyjnym i to nie podlega dyskusji. Jednak ryzyko inwestycyjne , a oszustwo to dwie różne sprawy. Zgłaszałem wielokrotnie na tym forum, że jest prawdopodobieństwo manipulowania raportami okresowymi. Pisałem też o tym że istnieje ogromne prawdopodobieństwa przeszacowania wartości nieruchomości należących do Redwood co w konsekwencji sprawiało wrażenie , że spółka ta ma duże zaplecze finansowe. Jest szereg podstaw które dają moim zdaniem powody do wytoczenia powództwa przeciwko prezesowi Nowackiemu i wiceprezesowi Jankowskiemu. Obydwaj panowie posiadają majątek i co do tego nikt chyba nie ma wątpliwości. Majątek ten może zaspokoić roszczenia inwestorów i można go w pierwszej kolejności na tę okoliczność zabezpieczyć. Wystarczy zwrócić się do Sądu ze stosownym wnioskiem. Chcę też przypomnieć że spółka Redwoood Ukraina została sprzedana , a jako jedyna przynosiła zyski. W moim przekonaniu mogło dojść do wyprowadzenia majątku Redwood , ponieważ sprzedaż mogła się odbyć fikcyjnie na tak zwanego "słupa". Wszystko wskazuje że tak właśnie zrobiono. Na podstawie przedstawionych faktów podpowiadam, że nadal istnieje możliwość pozwu zbiorowego i odzyskania utraconych środków wraz z odszkodowaniem z tytułu utraconych korzyści. Przemyślcie sprawę , bo uważam że to ostatni dzwonek.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.