ryssiekk

Każdy ma swoje pojęcie, metodę postepowania na giełdzie. Kupuj, szybko sprzedaj gdy rośnie, gdy ma się założony zysk itd. Agroton od zawsze była spółką mało płynną, niewielki float akcji. Z jednej strony to oczywiście żle, cechą najważniejszą danego papieru, poza ekonomią itd jest jej płynność, czyli możliwość szybkiego wyjścia z papieru. Gdy ktoś o tym nie wiedział to z pewnością męczy się teraz z myślami jak Dziki, że kiszonka, że spółki ukraińskie to dziadostwo plus jakieś tam inne swoje argumenty, z którymi trudno polemizować. Odpowiedzią moją na coś takiego jest: gram, na giełdzie i sam decyduję co robić, nie marudzę gdy spada itd, nie piszę hurrra optymistycznych tekstów gdy rośnie (gdy podrosło niedawno z poziomu 3,9 do 4,9 pisałem, że jeszcze spadnie znowu). Słaba płynność, sprzedaj i wchodź w coś innego. Ja patrzę na fundamenty i całą otoczkę ekonom. Wzrosty, dobra sytuacja makroekonomiczna, raport dopiero w kwietniu, brak sygnałów jednoznacznie negatywnych. Podobne ruchy tutaj jak i na DAX. Nie ma wyprzedaży i nie znaczy to, że zbyt duża np. ilość akcji pogrążyłaby kurs. Po prostu akcjonariusze nie pozbywają się akcji. Trzymam Agroton długofalowo i nie ma nic związanego z jakimś optymizmem, choć i takie coś musi funkcjonować w procesie inwestowania. Marudy, uciekajcie z Agrotonu i prosta sprawa.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.