~kes

do wykupienia akcji z warrantow jest kilkadziesiat mln, wiekszosc oczywiscie ma sztuka (juz czesc wykupil) czemu myslisz ze chialby placic wiecej za akcje jak calkiem niedawno podjal uchwale swoimi glosmi o zmianie ceny z 4 pln na 2,35, ja podpisalem i wyslalem poleconym i jak nie ufam temu panu za grosz to ufam ze nie bedzie chcial placis wiecej za akcje niz obecne 2,35 wymieniajac je z warrantow. podsumowujac sadze ze jesli je kiedykolwiek kupie z warrantow (mam oczywiscie czas do 2021) to kupie nieco nize niz za 2,35 oraz znacznie nizej niz cena rynkowa w czasie kiedy bede transakcje dokonywal.
Wazniejsza sprawa dla mnie jest taka oto ze bedac niepoprawnym optymista wieszcze koniec sztuczkowskiego jako akcjonariusza cognor holding, wg mnie co mial nazbierac jako prezes oraz jako bedeficjent obligacji, (sadze ze bondy emitowal sobie oraz odsetki z bondow sam zbiera), juz nazbieral.
Innymi slowy cognor zostaje przejety przez "docelowy" podmiot jaki od poczatku byl podmiotem "trzymajacym wladze", odkupienie akcji od sztuki, wymiana warrantow na akcjie po wczesniejszej odsprzedazy tych warrantow przez sztuke, nie wiem czy w takiej kolejnosci, ale nic to. Doprowadzi to nie tylko zmiany zarzadu ale defakto do zupelnie nowego podmiotu pod nazwa cognor holding.
Zastanawia mnie tylko dlaczego tak dlugo czekano na takie ruchy o ktorych pisze , jesli chciano wynagrodzic figuranta to i tak za dlugo. Jesli nie mam racji lub nie bede jej mial to nie kumam tego kiluletniego kombinowania z warrantami, bondami, emisjami itp.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.