Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2017-12-02 o godz. 10:05 ~mir napisał(a):
> pewnie woli inwestować w krypto zamiast w warranty.
> Prezesie i dyrektorze nie idźcie tą drogą... :) podnieście wartość akcji.
To wierzysz jeszcze w to, że oni tam mogą samodzielnie iść jakąś drogą w tym biznesie? Moim zdaniem, jedyna droga jaką mogą oni tam iśc to jest to droga po grzyby w porajskim lesie.... lub przy strategii odśnieżania dachów.
Środowiska króla stali nie znam, ale kiedyś znałem ludzi ocierających się o legalne finansowe środowisko, które potrzebowało jakiejś facjaty do swego kapitału, po to aby pozbyć się części posiadanych akcji, aby odwrócić uwagę od późniejszych swoich zagrywek i gierek. Na niby (czyli warunkowo) sprzedają jakiemuś mało znanemu desperatowi część swoich akcji i delikwent je trzyma, na swoim kontrolowanym przez szwagrów rachunku, udając właściciela oraz wielkiego wschodzącego milionera a oni w tym czasie kręcą pozostałymi akcjami. Potrafią nawet byle kogo wykreować na milionera, wiem o tym na 100%, bo b.dawno temu to nawet miałem możliwość obserwowania takiego "rekina" od początku aż do upadku. Niektórzy z nich, patrząc na rosnący kurs akcji, to nawet podobno potrafią uwierzyć w swoją gwiazdę zapominając, że są tylko pionkiem w nie swojej grze, a gdy szwagry akcje wytrzepią to "milioner" też znika, nieraz nawet nie rozumiejąc co się stało, że po takiej hossie to taka klapa mu nadeszła i musi komuś wskazanemu przez szwagrów tanio odsprzedać warunkowo otrzymane na początku takiej hossy akcje, goły oczywiście z interesu nie odchodzi, ale pryska mu mit milionera.
Król stali ze swoimi biznesowymi działaniami to na 120% pasuje do profilu takiego "milionera"... oczywiście mogę się mylić, bo tak jak pisałem to środowiska króla stali nie znam, a nieomylny nie jestem