~mini24

starałem się tak przeanalizować by nie trafić a prognozować:) w sumie nie dziwie sie sobie że dobrze to określiłem. ale nie wiem czy widzieliście przychody 102 mln chyba, a tego nie byłem pewny czy przeskoczymy 100:) nie mniej fajnie. generalnie właśnie niedawno usiadłem do analizy raportów i są bardzo dobre. po raporcie za półrocze miałem mała wątpliwość, ale na szczęście teraz to się nie potwierdziło.wszystko jest w najlepszym porządku:)....szkoda tylko że nie mamy szczęścia do kursu. Po wynikach za 1q17 które można porównać do tych za 3q17 kurs > +10%. teraz lipa. widać inwestorzy odwrócili sie od maluchów. szkoda. miejmy nadzieję, że to minie i trend sie odwróci. oby to stało sie szybciej niż później. bo może sie okazać że globalnie na rynkach sytuacja sie odwróci i wówczas wyniki spadną i kurs też nie będzie miał na czym odjechać. Fajne by było jakby pojawił sie komentarz zarządu do wyników. zawsze był i generalnie przy takiej stagnacji kursu rozumiem głosy rozczarowanych słabą komunikacją ze strony zarządu. Akurat jak spółce idzie dobrze powinno się to uzewnętrzniać bardziej aniżeli mniej:) Tak czy siak jak napisali poprzednicy można liczyć na nie mniejszą dywidendę w przyszłym roku. Niemniej przy takich parametrach spółki powinniśmy oczekiwać kursu na poziomie 25 zł, a nie 15 i dobrej dywidendy. pozdrawiam i powodzenia.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.