Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Trochę w tym racji jest co piszesz, nawet bym powiedział, że to mogą być słowa kogoś kto zainwestował i liczył na szybki wzrost:)
Ale....
Nie jest tak, że spółka nie zarabia, bo nie zarabia MAB. CLN zarabia tylko 2016-2017 nie ma żadnego ani wzrostu ani zysku większego. Constans w wynikach - to prawda.
Ale nowe rynki (ok - z opóźnieniami) ale są podpisywane. Duże tynki miały być do końca 2017. Potem coś na koniec 2017 i na początku 2018. A w realu wyjdzie, że pewnie wszystkie duże rynki EU będą w 2018. Trudno, taka branża.
Nowe potencjalne rynki, nowe centrum (bez krechy), i cały pipeline plus jego dofinansowanie = nie są reko do kupuj ..... to trudno.
Dla mnie ta firma ma bardzo dużo zalet i jeszcze jedną największą: będzie mam nadzieję jeszcze sobie pokupować za dobry kesz po taniości.
I jeszcze jedno i może najważniejsze:
Selvita i Mabion w ciągu 6-7 lat urosły o około:
MAB z 15 PLN na 100PLN czyli ponad 6 razy;
SLV z 5 PLN na 40 PLN czyli jakieś 8 razy;
SLV zarabia mnie niż Celon
Mabion nie zarabia nic;
wniosek:
Firma Wieczorka jak będzie pracować i działać jak działa to za :
6-7-8 lat
szacunkowo:
18 PLN x 6 = 108 PLN
18 PLN x 8 = 144 PLN