Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
1. Łowca kwestia nierzetelnej informacji dla nadzorcy w sprawie spadku przychodów to jedno.
Druga kwestia to interpretacja wezwania Nadzorcy do obniżki kosztów gdzie zarząd w odpowiedzi podał, iz była to tylko sugestia.
2. Odniesienie się do tego przez Nadzorcę jest kluczowe bo ew. od tego będzie też zależało to czy zarząd wypełnił zalecenie Nadzorcy
3. Trzecia sprawa to spadek należności w obrocie z 18.6 mln do 13.168 mln oraz spadek należności netto z 24.98 mln 17.51 mln do
cytat udzielonej odpowiedzi od p. Nadzorcy
Dzień dobry,
Uprzejmie informuję, że w związku z uprawomocnieniem się postanowienia o zatwierdzeniu układu w postępowaniu Marka SA i wydaniem zarządzenia o ustanowieniu mnie nadzorcą wykonania układu skierowałam do Prezesa Zarządu Marka SA wystąpienie zawierające wezwanie do ograniczenia wydatków, przedstawienia mi dokładnego zestawienia wdrażanych środków restrukturyzacyjnych oraz uzyskiwanych z tego tytułu przychodów.
Odnosząc się zaś do kwestii spadku przychodów Spółki zgadzam się z Pańskimi twierdzeniami w tym zakresie.
Z poważaniem Adamina Partycka-Skrzypek
Kancelaria Doradcy Restrukturyzacyjnego (nr licencji 777)
dr n. prawn. Adamina Partycka-Skrzypek
adwokat
koniec cytatu
poniżej dane jakie przekazano nam na NWZA
W związku z nadchodzącymi wynikami z racji, że niektórzy uczestnicy rynku komentują wyniki Marki przedstawiam w sposób uszeregowany informacje z NWZA (te sam które podawałem ale dziś w jednym miejscu)
1. Należności w obrocie stan na koniec VIII 2017 - 13.168 mln w stosunku do 18.6 mln z Planu z końcem grudnia
2. Należności łącznie 67.2 mln koniec VIII w stosunku do 70 mln które były w Planie
3. Należności netto 17.51 mln koniec VIII w stosunku do 24.98 mln z końcem grudnia 2016 (a więc spadek ogromny o prawie 7.5 mln)
4. Należności przeterminowane do 16 tygodni = 8.178 mln na koniec VIII w stosunku do 3.74 mln na koniec grudnia 2016 (duży przyrost bo okresie przedstawienia Planu)
Odnośnie windykacji to w tej kwestii dane są pełne w raporcie i stąd nawet lepiej opierać się na tych z raportu niż z VIII.
To są odpowiedzi do uchwały pkt bodaj 5 na NWZA.
Sami sobie oceńcie jakie w takiej sytuacji powinny być reakcje!
Łowca ja nie jestem obligatariuszem ale jeżeli potrzebujesz jakiś informacji (liczb, korespondencji) pisz
na
akcjonariusze_marka@wp.pl