Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ja rozumiem, że jak liczba, wskazująca bieżącą wycenę akcji, wciąż maleje z tygodnia na tydzień to może być to powód do nerwów, ale ja nie widzę żadnego powodu do niepokoju. 84,18% akcji spółki jest w rękach różnych TFI, OFE, wg:
https://www.biznesradar.pl/akcjonariat/PRIME-CAR-MANAGEMENT
Wystarczy, że tą resztką akcji kilku czy kilkunastu nerwowych posiadaczy zacznie obracać i mamy taki a nie inny efekt. sWIG spada więc i PCM spada. Informacja o obligacjach też nie pomogła: pewnie niektórzy sobie pomyśleli, że po co trzymać mniej pewne akcje skoro można zainwestować w dług spółki, może nawet z podobną stopą zwrotu. Licząc na kolanie mamy od wartości 30 zł obrót 119k akcjami w niespełna miesiąc. 3.0-3.5 mln obrotu? Cóż to jest? Jeszcze pewnie jeden papier zmienił właściciela kilkakrotnie. 20 strachliwych inwestorów (lub szukających większego jelenia od siebie) x 5 operacji na każdym papierze x 20k wartości pakietu to już mamy 2m. Jak dla mnie jest to tylko okazja do uśredniania, przynajmniej dopóki nie będzie jakiegoś konkretnego komunikatu, że coś jest rzeczywiście nie w porządku ze spółką, czego osobiście się nie spodziewam.