tobik69

Pimko!

Wiesz co mnie najbardziej w tym kraju wkurza? Wszech obecny brak tolerancji.
Kupuję jak chcę i jeśli z extra kasy płacę prowizje o których zapomnę za ileś tam czasu to cena zakupu jest ceną zakupu akcji.
Mam swój pomysł na zakupy i tyle.
Nie podoba Ci się to nie kupuj.

Zbieraj kasę na koncie i przyjdź po Celon za 5 lat.

Daj żyć innym jak chcą a nie ze swojego wiejskiego polskiego padołu widzisz swój sposób na życie jako najlepszy.

Jeden woli teściową a drugi córkę;
Jeden kupuje Celon a drugi coś innego.
Jeden kupuje drogo inny tanio.
a inny nic nie kupuje a się mądruje.

Mam swój plan i jest świetny - genialny w swojej prostocie i mnie cieszy;

Straciłeś kiedyś  w życiu parę stów?
Zapewne tak, kupując chociażby jakiś przedmiot a po paru latach był nic nie wart.

Sprzedaję aktualnie na allegro kolekcję moich winyli.
Płyty które kiedyś kupowałem dziś są warte więcej.
Ludzie płacą za przesyłkę 13 a ja na poczcie 10PLN.

Są płyty które kupowałem po 40-50 a wczoraj dla przykładu The Cure Boys Dont Cry : 79 + przesyłka.

Za przyjemność można zapłacić 3PLN, kawa na Statoilu kosztuje 8PLN i oprócz chwili przyjemności nic z niej nie ma....
Dziś moją przyjemnością jest kupowanie akcji Celon Farma.
Kiedyś wydawałem tysiące złotych na głupoty i żyję.
Więc jak sobie kupię 10 akcji CLN i za tą przyjemność mam zapłacić 3PLN to gitara;

Wiesz ile kosztowało moje body do NIkona D90, które leży w szafce nie używane i którego wartość do pewnie teraz nic: 3200PLN
To były pseudo inwestycje, których pełno było;

Pozwól mi kupować akcje i za te przyjemność płacić cenę 1 Kasztelana czy tam Namysłowa....

Nasz klient kupił GTRa za ok 500 000PLN
Po 3 latach nie mógł go sprzedać za 200 000.
Jego na to stać, mnie nie;

Ale stać mnie na 3PLN i to dużo, dużo razy po 3PLN

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.