Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Z tego co wyczytałem ( cytuję za z artykułu ) to około 19% posiadają fundusze emerytalne, w tym najwięcej Aviva i NNederlanden i kolejne ponad 3% - fundusze inwestycyjne. ZAPISZ SIĘ »
Zaproponowana cena nabycia okazała się najbardziej opłacalna w przypadku Milleniumi Aviva. Papiery udziałowe emitowane przez spółkę nabyto po cenie jednostkowej w wysokości 1,2 zł. Na drugim biegunie znajduje się Rockbride akcji dynamicznych spółek ( FIO Parasolowy )– tu cena nabycia wyniosła 6 zł. Ciekawią mnie ci goście co kupili za 6 PLN. A może MS już ich spłacił? Czy ich 6 PLN ma znaczenie ? Inwestowanie długoterminowe " na emeryturę" to już historia. Jak kolega pisał wyżej długoterminowe znaczy dzisiaj 3 lata...... Ja trzymam do końca. Kupowałem na przestrzeni ostatnich lat ( po 3.5, 4. 5 po 5.5 ) i zarobek mam ok. 5%. Lepsze to niż nic , ale żal
d pę ściska bo Syntek jest warty co najmniej 6 zł.