Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2017-10-24 o godz. 16:57 ~zaza napisał(a):
> @swój
>
> Z całym szacunkiem - ponieważ, tak jak chyba Ty posiadam b. duży pakiet akcji EEX od wielu lat - wyrażę opinię jeden raz:
> 1. Obserwowany efekt "śnieżnej kuli" nie jest nieuzasadniony. Najbardziej bije o oczach bogacenie się zarządu//założycieli, które całkowicie pomija interes inwestorów. List intencyjny, co to w ogóle ma znaczyć... sam podpisywałem wielokrotnie takowe, bez żadnych zobowiązań. Niestety brak uczciwego podejścia i znalezienie nowego sposobu bogacenia się założycieli, może Z.B. kosztować bardzo dużo...
> 2. Jeśli to taki wspaniały biznes, to dlaczego amerykanie się wycofali? A wiesz jaki jest stosunek władz "powiedzmy Astany" do spółki (jak myślisz, kto tam rządzi...)
> 3. W ubiegłym roku spółka pokazała, że przy niezłym przychodzie jest w stanie wygenerować sporą stratę!!!
> 4. Iloma infami ratunkowymi jeszcze ZB dysponuje (na 10 mln?, a co wtedy?). A wiesz jaka będzie marża w 2018? Być może ktoś się zdenerwował i pokazuje, że nie będzie więcej geszeftów...
>
> Daj Boże, abym nie miał racji, a sytuacja wyglądała tak jak sobie ją wyobrażam, tzn. wszystko w firmie się poukładało, obserwujemy skup w panice, a od 2018 będą realne zyski. Pozdrawiam i Tobie i sobie życzę by tak było
@zaza
uczciwie mówiąc nie mam żadnej wiedzy o bogaceniu się dlatego nie chcę się na ten temat wypowiadać
co do listu przecież to jest dystrybutor a nie końcowy odbiorca to szczegóły umowy muszą zająć trochę czasu
zresztą muszą najpierw mieć towar
czy amerykanie się wycofali- nie było takiego komunikatu -zresztą sprawa strategicznego to delikatna sprawa jestem przeciwny
oddawaniu się za czopkę gruszek jak nie ma takiej potrzeby a wartość spółki z każdym dniem rośnie
przychody strata wszystko jest w raporcie
władze Astany a spółka - tłumaczyłem już gdzieś ten problem że w Bielsku jest uszlachetnienie a tam się wydobywa
Ja też widzę zagrożenie tzn. Trzeba jak najszybciej uruchomić zakład na 50% a później na 100%
ps
nie wierz w te bajki że kupowałem po 12 pierwszy raz w piątek liźnięcie , trochę wczoraj ale najwięcej dzisiaj
i jeszcze mam coś na jutro:)
pozdro