Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2017-10-20 o godz. 18:37 ~Echoes napisał(a):
> Voodzu, ja pisałem już dawno, że działanie spółki wskazuje na zamiar wyjścia z giełdy. Natomiast obecnie jest to jawne działanie na szkodę spółki. Zadłużanie i wypłacanie dywidend jednocześnie. Przecież za to prokurator grozi, co oni robią ? To przecież do niedawna był czołowy developer w Polsce. Nawet dzisiaj chwalą się, że są największym developerem,a tu za chwilę bankrut będzie.
jeżeli dalej będą podążać tą ścieżką to w przyszłym roku czeka nas pewnie emisja akcji......PR jest fajny, konferencje, sponsoring, w zeszłym roku było mówione o rekordach, w tym roku znowu mowa o rekordach...no przepraszam ale pamiętam wypowiedzi i z zeszłego i z tego roku ... i trochę jest to zabawne, szczególnie w połączeniu z faktycznymi cyframi,
sprzedaż np biurowców czy mieszkań też trochę daje do życzenia w momencie gdy, cała ich wartość jest w bieżącej wycenie (zysk również), a w przypadku projektów w budowie, już też częściowo ujęte .... więc nie można oczekiwać, aż tak dużych zysków szczególnie, że na wszystko teraz są kredyty i dodatkowo współfinansowane w min 25%, czyli 25% zysków należy się komuś oraz odjąć należy koszty kredytu..
więc jak dla mnie, to jeszcze nie jest dołek,
z drugiej strony ciągle zatrudniają kolejne osoby....doszło kilkadziesiąt etatów... więc chyba po coś są potrzebni, jednakże pensje oraz koszty dodane też trochę zjedzą...
jestem przekonany, że część projektów będzie miała przesunięte terminy sprzedaży...
z kolei info z EPP o zakupie galerii, trochę też psuje obraz... emisja akcji itp... jeżeli nie będzie sprzedaży reszty pakietu akcji to jego wartość spadnie, a jeżeli będzie to kurs na chwile będzie miał podbitkę, a potem zanurkuje na nowa minima i na 4 po dywidendach już nie wrócimy, problem też może być później ze sprzedażą libero i itd...GPRE też nie ma środków na zakup biurowców,, a EPP miało ROFO na które nie będzie miało pieniędzy...
generalnie jeżeli nie ma jakiegoś magika to może nie być za ciekawie...