Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Pan Jakubas musi skupować akcje i to szybko,bo w niedalekiej przyszłości może się okazać,że zostanie mniejszościowym akcjonariuszem w państwowej spółce,tak nie pomyliłem się w państwowej...
Wystarczy zapoznać się ze składem akcjonariatu i wszystko wiadome,jest tam bardzo dużo OFE,które po reorganizacji trafią do jakiegoś państwowego funduszu typu ZUS.Fundusz Sisu Capital Limited odsprzeda swoje udziały państwu ponieważ z tego co się orientuję to współpraca z Panem Jakubasem nie za bardzo im się układa.
Te ostatnie wzrosty są właśnie tym spowodowane,że Pan Jakubas zaczyna się denerwować i zaczął mocno skupować akcje,podejrzewam,że te ostatnie duże pakiety to były umówione z jakimś zaprzyjaźnionym TFI lub OFE.
Z moich wyliczeń wynika że aby w pełni przejąć kontrolę nad spółką potrzebuje jeszcze około 25mln akcji i jeśli żaden zaprzyjaźniony fundusz mu już nie odsprzeda to będzie musiał kupować z rynku,a wtedy cena pójdzie mocno w górę,a jeśli znajdzie się jakiś grubas,który będzie mu chciał pokrzyżować plany,to będzie jeszcze ciekawiej.
To są oczywiście moje spostrzeżenia , mogę się mylić
pan