~moneymaker

Podzielę się z wami moimi przewidywaniami odnośnie zysków i kursu.
IIIQ  7,2   i  1,75
IVQ 8,2   i  2,15
ok. 6,7 mln zysku za 2017r. Moje szacunki, uważam za ambitne, lecz realne co spółka niejednokrotnie już udowodniła. Nowe rozwiązania ku temu prowadzą.
Ewentualne odchylenia nie powinny być duże (nie spodziewam się dużych zdarzeń jednorazowych na minus, a nawet jeśli to nie będę ich brał pod uwagę przy wycenie). Na plus będzie CupSell co jeszcze bardziej wywinduje wyniki.
Po takich wyczynach c/z min. 30 i za 6 miesięcy kurs min. 25 zł.  Zaznaczam, że w mojej ocenie to absolutne MINIMUM. Oczywiście może przyjść zarówno bessa jak i wrócić hossa na małe spółki. Moim zdaniem w najbliższym czasie czeka nas to drugie, co popchnie wycenę na jeszcze wyższe poziomy (powyżej 30 pln). Wkrótce o IAI będzie głośno i zlecą się tutaj spekulanci, to niemal pewne... Doświadczonym inwestorom nie muszę chyba pisać co to oznacza przy ograniczonej płynności :)
Ważniejszy od raportu za IIIQ będzie raport miesięczny za październik. Spodziewam się kolejnego rekordu przychodów. Czasu na zakupy zatem coraz mniej.
Wszystko powyżej to szacunki, niemniej nie są wzięte z sufitu. Nie zamierzam jednak tłumaczyć i przekonywać. Kto ma odrobinę pojęcia i włoży trochę pracy dojdzie do tego samego. To proste. Nie każdy musi tu zarobić, aczkolwiek za kilka miesięcy będzie żal, że się nie dowierzało. Przychody za wrzesień już pokazały, że moje założenia są naprawdę trafne. Kto posłuchał jakiś czas temu (np. na forum clouda) nie żałuje.
Tak, wiem że nie wszyscy się jeszcze zapakowaliście. Cóż, czasami nie ma wyjścia, zamiast pisać bzdur jak tu drogo, trzeba brać z prawej :) powodzenia!

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.