Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witaj Ryszrd.
Łykend był piękny, złota Polska jesień dała się nacieszyć swoimi walorami.
Zakładam i mam nadzieję, że też skorzystałeś jak inni rozsądni z tych przyjemności i wspaniale spędziłeś wolny czas.
W KGH powstał mały problem korelacja waloru jakoś nie szła w parze z kursem miedzi i $, piątkowy PAP uświadomił nas w przekonaniu dlaczego - czy Ciebie też?
I teraz inna kwestia, skoro my wszyscy drobni detaliści graliśmy pod kurs który winien pójść jak na zależnych (miedź i $), to zakładasz że teraz będzie rozwód i się kursy rozjadą, wszakże będziemy mieć w pewnym stopniu niedobór metalu na rynku i jego rosnące ceny, oraz spółkę która traci moce wytwórcze. Logika by wskazywała na to że tak się stanie, no ale jesteśmy na naszym kochanym gpw bananie :o), i wszystko zależy od sterników. Ja i tak już trochę zarobiłem na KGH - wielkie dzięki, ale mam dylemat co do przyszłości tego waloru, bo wg mnie sygnał sprzedaży na logikę już się pojawił.
PS. Dlaczego nie chcesz zagrać w debla z Neptunem?, nie tylko tu prowadzimy konwersacje nad decyzjami inwestycyjnymi. Pisałem kiedyś że ma dobre asy serwisowe, znowu częścią kapitału załapałem się na wspinaczkę wysokogórską na Gold w poziomach sporo poniżej 1290.
Pozdrawiam i życzę udanego tygodnia.
SC