~drobny

Przeczytaj sobie ten art. Ustawy o obrocie:

4) rozpowszechnianie za pomocą środków masowego przekazu, w tym internetu, lub w inny sposób fałszywych lub nierzetelnych informacji albo pogłosek, które wprowadzają lub mogą wprowadzać w błąd w zakresie instrumentów finansowych:

całość: link 

I obiecuję Ci, że jeśli nie przestaniesz pisania takich bzdur jak poniżej nie tylko wylecisz z tej listy... To pierwsze i ostatnie ostrzeżenie.

Gwarantuje ci, że jak podpiszą umowę, to nie wsiądzie nikt z ulicy w akcje, bo kurs będzie widłował o kilkaset %. To nie jest żart. Tu mało kto potrafi liczyć jak pokazały wcześniejsze wątki i nie potrafi oszacować jak kontrakt się przełoży na cenę. Gwarantuję ci że grubi to potrafią. Drobni inwestorzy, czyli tzw ulica działa w głównej mierze instynktownie i stadnie i nie podejmuje samodzielnie decyzji. O tym jaki będzie kurs po podpisaniu kontraktu, ba.. nawet na krótko przed nim zadecydują właśnie ci najwieksi gracze w tym istytucjonalni i oni was odetną od tanich akcji w momencie kiedy najmniej będziecie się spodziewać - masz to jak w banku ! A o tym że jakaś instytucja już wchodzi przekonałem się wczoraj rano, co prawda tylko przez pierwsze pół godziny sesji śledziłem notowania, ale wystarczyło mi to, żeby widzieć co jest grane. Próba wybicia kursu w górę została storpedowana w zarodku, a automaty tasowały zleceniami w ułamkach sekund. Wykupcie sobie pełny dostęp do notowań i obserwujcie wszystkie półki. Wczoraj rano dwa automaty tasowały zlecenia na k i na s, w ułamkach sekund zmieniając półki parami zleceń stąd sądzę że działąją dwa automaty zakupowe. Żaden człowiek nie jest w stanie reagować ze swojego konta i zmieniać kilku zleceń poniżej 1 sekundy. Automaty zostały wyłączone około 9:30. Potem ręcznie sterowali kursem. Te działania powodują że w ogóle mnie nie interesuje kurs przed podpisaniem umowy. W przyszłym tygodniu dobieram jeszcze pakiet i tyle...

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.