~łoś_luzak

Biorąc pod uwagę wszelkie zaszłe okoliczności, nie ma niczego dziwnego w tym, że kurs jest niski. Ale wszelkie obecnie zachodzące okoliczności wskazują na to, że interes się rozkręca. W części modowej widać to wyraźnie od kilku kwartałów, a textilmarket we wrześniu pokazał większą sprzedaż z metra niż w poprzednim roku. Rozwinę to nieco. Otóż problemem części modowej nie była mała sprzedaż z metra, tylko niska marża i liczne sklepy przynoszące straty. Nie bez powodu napisałem BYŁA, bo nierentowne sklepy pozamykano, a sprzedaż teraz jest na znacznie wyższej marży. A teraz textilmarket. Po ostatnim raporcie sprzedażowym wydaje się, że textilmarket w końcu wrócił na właściwe tory. A textilmarket był bardzo dochodowy, więc wszystko wskazuje na to, że po zawirowaniach znowu będzie bardzo dochodowy.
I tu rodzi się pytanie: dlaczego w tej sytuacji nastroje zarówno na redanie jak textilmarkecie są takie grobowe? A odpowiedź jest bardzo prosta: bo ludzie generalnie są emocjonalnie inteligentnymi id****i, i niczym nie różnią się od planktoników w ławicy planktonu. Ławica ostatnio płynęła na południe, więc każdy pojedynczy planktonik jest smutny. Dopiero jak ławica popłynie na północ, to każdy pojedynczy planktonik będzie wesoły. Więc nastrój pojedynczego planktonika nie zależą od tego czy interes się rozkręca, tylko od tego w którą stronę płynie ławica planktonu. A od czego zależy kierunek płynięcia ławicy planktonu? Tego akurat nie wiem, bo nie jestem planktonikiem. Ale wiem, że gdy interes się rozkręca, zawrócenie ławicy planktonu jest jedynie kwestią czasu.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.