~Robin

Witam,

Zgadzam sie z toba w zupelnosci co do ekscytacji 5% w ta cza w tamta nie ma znaczenia. Ja z ta spolka ma niestety inny problem od samego poczatku. Chcialem nawet zainwstowac rok temu kiedy wchodzila na gielde ale po przeczytaniu prospektu inwestycyjnego zrezgnowalem. Dlaczego? Po prostu to sie wszystko nie trzymalo kupy - fianasowo, startegicznie I czasowo. Koncepcja polaczenia generkow I innowacyjnosci nie jest nowa (np. Teva). Wymaga niestety pieniedzy I doswiadczenia. Tego CLN niestety nie mialo I naal nie ma. W generykach tak ale w innowacyjnosci nie a na pewno w polaczeniu obu na raz. Przejrzyj sobie prezenatcje z grudnia 2016 potem z maja 2017 I zobacz ile badan nad lekami innowacyjnymi powinno w tym momencie byc uruchomionych. Nie ma zadnego bo nie moglo byc. O tym tez pisalem I jak swiss bylem mieszany z blotem. Tym sie nie przejmuje :-)

Moja nadzieja jest firma konsultingowa tzn. jej wplyw na kierunek R&D I prioriytety (nie ma szans zeby robic wszystko). Widac juz tego przyklad bo onkologia zostala na razie z tylu I jest psychiatria. To jest ok tylko ze ten kierunek z pozoru jest latwy. Przejrzalem   EMA Guideline on clinical investigation of medicinal products in the treatment of depression I rozwuj nowego leku w tym wskazaniu nie jest prosty (na pewno trudniejszy niz w onkologii bo np. nie ma szans aby dostac zgode czy to FDA czy EMA tylko po wynikach Phase I na pacjetach a w onkologi to sie zadrza chocby ostatnio Merck ze swoim avelumabem dostal zgode FDA w jednym ze wskazan onkologicznych tylko przedstawiajac wyniki z Phase I). Wymaga duzo pieniedzy poniewaz trzeba wiecej pacjetow i dodatkowo przez to ze bedzie uzywany inhalator zaprojektowanie i prowadzenie bdania bedzie duzo trudniejsze automatycznie drozsze. Dodatkowa ta populacja pacjetow jest trudna jako uczestnicy badania (wiem bo zdarzlo mi sie prowadzic 2 badania z takimi pacjetami). W chorobch psychicznych i neurlogiczynch (oczywisicie nie tylko) bardzo silny jest efect placebo. Znam kilka produktow ktore potenacjalnie byly ok ale przez zle zaprojektowane bdanie efekt placebo okazal sie prownywalny z efektyem produktu badanego. Plusem s-ketaminy jest to ze jest dobrze zanany jej safety profile i nie ma wiekszego ryzyka z tym zwiazanego. W maju firma prezentowala ze 2 badania 2 fazy skoncza sie w 2018 roku i 2019 zacznie sie badanie 3 fazy. To jest nie realne. Jesli w ogole to trzecia faza zacznie sie 2020 ale predzej 2021 (mamy 2017 i dokumenty rejestracyjne zostaly dopiero zlozone czyli badanie jak dobrze pojdzie zacznie sie w 2018) zakladajac pozytywne wyniki Phase II.

Ja zycze CLN jak najlepiej jak kiedys tu pisalem. Chcialbym zeby troche bardziej stapali na ziemi i mniej hura optymizmu. W tej branzy mniej jest wiecej i szybciej. Nie ma szans na lapanie tak wielu srok za ogon jak planuje CLN. Inne duze firmy np Novartis czy GSK czy Lilly odeszyl od lapanie wielu srok a teoretycznie moglyby sobie na to pozwolic.
Pozdrawiam

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.