~Marek

Wyrok nie jest równoznaczny z odzyskaniem swoich pieniędzy. Najczęściej dłużnik nie respektuje wyroku sądu i wtedy trzeba wejść na drogę egzekucyjną i wtedy okazuje się, że komornik nie ma czego zająć w spółce. Trzeba wtedy wejść na drogę postępowania karnego co generuje dodatkowe koszty, a i to nie gwarantuje zwrotu włożonego kapitału. Ja mam obligacje w CREDITI i bardzo się waham nad wejściem na drogę sądową. Koszt postępowania sądowego to 5% dochodzonej kwoty, a do tego trzeba doliczyć honorarium adwokata, co stanowi kwotę ok. 2000zł. Skuteczność naszego wymiaru sprawiedliwości niestety pozostawia wiele do życzenia, ale za to jego usługi są bardzo kosztowne. Ciekaw jestem jak to się odbyło w przypadku sprawy Mirka.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.