~antydoradca

zakładając piękny scenariusz,że obligi zabezpieczone zostają zaspokojone wraz z odsetkami w 100%, to zostają wam obligi niezabezpieczone - ja nie pamiętam czy tam było 8 czy 12 mln plus powiedzmy 50% z tytułu odsetek.....
Plus długi z budowy.....
moim zdaniem mostostal wyprowadził całą resztę majątku.
Ale zaznaczam - nam było bardzo trudno żądać czegoś od mostostalu poza rudą i działkami, bo w dziwnych okolicznościach nastapiło zamienienie trzech siódemek na te działki.
Więc nie sądzę by prawnicy cokolwiek tu analizowali.

Ale zakładając wyprowadzenie całego majątku na zewnątrz i chyba 80 mln akcji. Masz wartość ujemną jakieś minus 15 groszy.....
Czyli to co na tym forum od początku pisałem: długi o miliony przewyższają aktywa.

Ale od razu dodaję - nie mieliśmy interesu prawnego i nie byliśmy strona w zakresie wyprowadzenia majątku ze spółki.
A czy jest o co walczyć?
Nie wiem - sądzę,że za 10 tysięcy prawnik wam powie, i wtedy możecie albo nękać Z. (pewnie nawet z pozytywnym skutkiem) albo udać sie do Proroka i złożyć doniesienie.
Nie wiem czy to dobry pomysl. To są wasze akcje i wasze pieniądze.

Jak Cię pasjonuje to ile molmedica ma długów niezabezpieczonych, to jest to gdzieś konunikatach.A jak przeglądniesz i nie znajdziesz, to ja mogę poszukać u siebie - bo kiedyś dostaliśmy takie pismo gdzie to wyłuszczali, tyle, że na stercie finansowej go w tej chwili nie mam, więc musiałbym poszukać.
Zresztą pismo wtedy było rewelacyjne. Spółka uznawała,że najlepiej pozbawić nas części zabezpieczeń na rzecz obligów niezabezpieczonych ;-) ale też o tym pewnie pisałem - papier dla papieru

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.