Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
jest to nie typowa sytuacja
nie wiadomo, czy to nie jest chwilowy entuzjazm, czy początek dłuższych wzrostów, przez ostatnie 2 dni pojawiło się dużo artykułów na wielu stronach, stąd może większy zainteresowanie, a że na echo handlowane są nie wielkie pakiety to każda chęć wejścia bądź wyjścia zmienia kurs odpowiednio....
ja osobiście do tej sytuacji podchodzę ostrożnie i na tych poziomach nie dokupuję,
jeżeli kurs będzie dalej szedł, to będę się cieszył z tego co mam
jeżeli spadnie, przynajmniej będę miał niską średnią i będę mógł dalej czekać
wydaje mi się że to dosyć spory wzrost jak na 2 dni - przewyższył już trochę wyniki... dlatego może też nas czekać realizacja części zysków,
no chyba, że ktoś miał dostęp do informacji..... i coś się wydarzy, ale epp aktualnie nie robi żadnych zakupów - ma tylko wypłacić dywidendę we wrześniu 5 euro-centów - chyba około 10 -11 mln dla echo ... więc skoro nie robi zakupów większych to nie będzie emisji więc nie ma ryzyka spadku wartości akcji EPP, więc mniejsza szansa na sprzedaż akcji epp w aktualnym momencie - bo nie ma pośpiechu - raczej oczekiwałbym bym tego w jakimś momencie w którym podbicie kursu będzie miało większe znaczenie - np w przypadku spadków albo końca kwartału/roku żeby się pochwalić dobrym wynikiem/ rokiem,
ale to tylko takie luźne przemyślenia, każdy może mieć inne i ryzykuje też sam