~falajunior

pójdzie istotnie w górę jak się stanie jedna z dwóch rzeczy:
1/ spółka zacznie wykazywać regularny zysk operacyjny (na razie 2016 na minusie, 1Q 2017 na minusie)
2/ zawrą ugodę z Energą (ale jakoś się na razie na to nie zanosi)

Oczywiście jest jeszcze 3 scenariusz- sztuczne podbicie, spekulanci, obroty jak na przełomie marca i kwietnia 2016 - i wtedy szybka ewakuacja na zadowalających poziomach. Tutaj naprawdę nie trzeba dużo kapitału, żeby ruszyć to w górę nawet o 50%.

A na razie trzeba je mieć zakopane i niech się kiszą, ale bacznie obserwować notowania, bo poziomy na których chciałoby się wyjść mogą się utrzymać bardzo krótko (przy wariancie spekulacyjnym).

Ja tu wiszę od marca 2016, już uśredniałem, ale średnią mam niestety prawie 1,6, dalej już uśredniać nie chciałem, bo tu przez kilka miesięcy obroty mogą być prawie zerowe.. w sumie już straciłem cierpliwość do tej spółki, wiec przy pierwszym dobrym zrywie wychodzę. Jakby się udało 2,5 to byłoby pięknie, a przy tak małej liczbie zleceń, to nie jest niemożliwy scenariusz - poprzednio skoczyło z 99gr na 2,15 w dwie sesje.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.