Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ciężko to wyceniać ale np. Abc data szuka miejsca na rynku data center co np. z usługami fachowców jest komplementarne. (powiązań może być z wieloma innymi spółkami bo dziś jest właśnie czas na rozszerzanie zakresu usług)
Nie mam ani ja ani ty wystarczającej ilości danych by wycenić wartość np. w synergii z innymi podmiotami.
Co do marki i strony to ja osobiście nie mam negatywnych odczuć raczej nazwa wchodzi w ucho i może być in plus.
Minusem dziś fachowców jest to, że nie mają gotówki a jednocześnie ich usługi są realizowane w dużym stopniu przez usługi obce co samo w sobie generuje koszty. (gdy fachowcy coś sprzedają to jednocześnie musza kupić usługi by wywiązać się z umowy)
Co do ceny za usługę to tak jak ze wszystkim jest to subiektywna ocena (osobiście uważam, że jeżeli wywiązują się z zakresu usług to w przeciwieństwie do Ciebie mam odczucie, że ta usługa (zwłaszcza, ze zrobieniem strony) jest za tania)
Nie wiem gdzie funkcjonujesz ale ja akurat w regionach gdzie jest bardzo niskie bezrobocie i uwierz mi za 300 pln (w tym strona) jeżeli fachowcy są w stanie się wywiązać! nikt tutaj nie zawracałby sobie głowy.
Dziś dużym problemem może być zaufanie. Promocja jest ciekawa ale klienci mogą się wachać czy można na tyle zaufać fachowcom by wpłacić im na rok z góry. Dlatego tak ważne jest by dziś spółka uspokoiła rynek od strony płynności a do tego jest potrzebne 5-6 mln czyli inwestor.