~Cytat1

Ale jesteście naiwni, młode rekiny. Zapoznajcie się z historią spółki, a zrozumiecie, jak Leśniewski i pozostali was rąbią na wasze własne życzenie. Ja nigdy akcji tej spółki wydmuszki nie posiadałem, i nikomu nie polecam.
Zarząd w okolicy 2013 roku rozpuszczał, tak słyszałem, informacje o nowych kontraktach i spodziewanych dużych zyskach spółki, ale kurs jej akcji zachowywał się całkiem inaczej, czyli szedł równo w dół,albo flat, bez oznak odwrócenia trendu.
Ad. Rem. Bodaj w roku 2011 (piszę z pamięci, wszystko do sprawdzenia w dokumentach) spółka weszła na New Connect i na pierwszych notowaniach cena akcji wynosiła coś w okolicach 1,50 zł max chyba 1,70 zł. Akcje były o wartości nominalnej 0,10 zł objęte wcześniej przez założycieli spółki. Potem był ciągły wieloletni zjazd aż do cen w ok 10 gr i poniżej. Co ludzie pisali wtedy o tej spółce i jej władzach......, haha, łatwo się domyślić. Potem, bodaj na przełomie 2015/16 roku władze spółki podjęły decyzję o obniżeniu kapitału akcyjnego i scaleniu akcji w stosunku 40/1, czyli 40 wartych podówczas kilkanaście groszy akcji (np.15 gr) stawały się 1 akcją wartą np. 40*15=6 zł. Chłopcy z zarządu zamieszali skutecznie w głowach niedouczonych spekulantów, licząc na to, że łatwiej będzie tym złapanym wyjść z akcji, a potem zrobić to, co zrobili.
Mianowicie w lipcu 2016 roku ogłosili subskrypcję 846 000 akcji po 1.30 zł za akcję. Jeden subskrybent objął ok. 296 000 akcji ale opłacił je poprzez potrącenia wzajemnych wierzytelności pieniężnych. Co to może znaczyć? Ja wiem a ci, co chcą się dowiedzieć, niech przeczytają KH, kupią w odpowiednim czasie stosowną ilość akcji, zarejestrują je na Walne i podczas obrad zapytają Zarząd. Może ktoś im odpowie....
Zaczynałem moją przygodę z rynkiem finansowym w latach 93-94. Przeżyłem zjazd w marcu i potem 94r bez strat bo wyprzedałem się w styczniu (za wcześnie ktoś powie, ale na giełdzie lepiej wcześniej, bo potem może być "wcale").
Teraz tak sobie czytam w wolnej chwili te wasze wypowiedzi. Prośba o więcej rozsądku....młodzi ludzie.
Pozdrawiam wszystkich inwestorów.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.