~Teri

Dnia 2017-08-07 o godz. 22:44 ~nowy napisał(a):
> Witam serdecznie , ponieważ to będzie mój pierwszy rok rozliczenia podatkowego interesuje mnie rozliczenie PIt od zawieranych transakcji w ciągu roku podatkowego...a konkretnie taki przykład
> 1. jeżeli na spólce XXX zarobiłem np 50 tyś a na spólce YYY straciłem 50 tyś czy moje saldo wynosi 0 czyli brak zysku do rozliczenia , czy będę musiał zapłacić podatek a straty odpisać w latach następnych....z góry dziękuję za odpowiedź

To oczywiste, że podatku nie zapłacisz (bo Twój sumaryczny wynik za cały rok wyniesie 0). Zakładam, że obie pozycje (na akcjach obu spółek) zostały zamknięte, tzn. sprzedałeś te akcje w tym samym roku.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.