Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Odnośnie CCC i LPP firmy niby podobne a trochę inaczej się zachowują. Tzn. CCC kupiłem pierwszą część akcji w 2013 po 100. Wydawało się drogo bo było po dużych wzrostach. Potem jeszcze dokupiłem i tak to wyszła jedna z moich lepszych inwestycji. Były lepsze i gorsze okresy, korekty wcale nie małe. Wcześniej 200 zł wydawało się niemożliwym do osiągnięcia. Potem ustawiłem część akcji do sprzedaży po 220 i 240 zł bo też się wydawało strasznie wysoko. I jakieś 20 % sprzedałem na tych poziomach. Myślę że jak dojdzie do 250 to następne sprzedam. I potem kolejne. Jakby nie patrzeć na przestrzeni lat są ciągle nowe szczyty ale nic nie trwa wiecznie. Zakładam że 300 to max do osiągnięcia w tej hossie.
LPP hm... może i masz rację Ostry że będzie lepiej się zachowywać niż CCC nie wiem ale LPP też mam od wiosny zeszłego roku.
Myślę że tez jest wysoko choć pamiętam czasy jak było po 10 000 zł i jak się wydawało że końca wzrostów nie będzie. Jak kupiłem pierwszy raz w marcu zeszłego roku po 5 800 wydawało się tanio bo już tyle spadło. Na ale cóż jednak spadło niżej i drugi zakup był fartem prawie w samym dołku po 3870. Co dalej.. nie wiem czy wróci kiedyś do 10 000, może w kolejnej hossie. Teraz nie bardzo na to liczę. Teraz wreszcie przebija się przez 7 000 i ma szanse zbliżyć do 8 000 i jeśli tam dojdzie to część sprzedam.