Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Aby była jasność mam pełną świadomość, że trudno by było dziś 'sprzedać' przyszłość z 8-miesięcznym wyprzedzeniem spółki w restrukturyzacji w dodatku z wieloma warunkami.
Stąd dziś nie interesuje mnie popyt na NC a bardziej fakty i liczby i choćby dlatego kładłem taki nacisk na podawanie struktury należności.
Dziś od strony rynku mamy lekkie dyskonto pozytywnej informacji i cofnięcie się podaży i więcej na teraz oczekiwać nie można.
Jednak już przy wynikach za III kwartał a więc w połowie listopada (za 5 miesięcy) nasze/moje założenia staną się albo bardziej realne albo rozminą się ze stanem z raportów.
Ryzyka są zawsze ale na dziś najważniejsze dla nas jest to, że zwiększyła się dostępność do informacji oraz przejrzystość (w tym księgowania - na tle np. eurocenta przejrzystość przemawia na rzecz Marki), bo przegrać można zawsze ale najważniejsze jest by gra toczyła się w miarę fair.
Założenia i prognozy mogą się ziść lub nie ale my na każdym etapie będziemy bardziej pewni dalszej drogi Marki (a nie jak dotychczas raz na rok z półtora rocznym opóźnieniem)
Tym samym po I kwartale 2018 nastąpi weryfikacja ale już znacznie wcześniej bo gdzieś w okolicach połowy listopada 2017 będziemy mieli praktycznie pewność odnośnie projekcji.