~das

Sam chciałbym to wiedzieć i zadawałem tu pytania ale bez odzewu. Jedyny sposob jaki znalazłem to musisz znajsc druga osobe z ktora podpiszesz umowe i po prostu sprzedasz jej te akcje, np bratu. Wydaje mi się, że lepiej pójść jeszcze przed tym do Domu Maklerskiego się podpytać czy trzeba taką umowę przynieść i im pokazać - wydaje mi się że tak bo jak inaczej wydalą Ci akcje z rachunku ? i do Urzędu Skarbowego podpytać się czy nie musisz się z tego rozliczać w zeznaniu rocznym. Nie wiem natomiast jakie to ma konsekwencje dla osoby drugiej - czy ona w związku z tym, że nabędzie te akcje będzie musiała rozliczać się co roku w US itp. Póki co nie mam zamiaru rezygnować z giełdy więc na poważnie się tym nie zająłem, nie chcę zawracać komuś głowy i robić mu ewentualnych nieprzyjemności - najlepiej pójść do Domu Maklerskiego i się wszystkiego dowiedzieć dokładnie jak taka procedura wygląda.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.