Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
A)
W ciągu 1-2 tygodnia informacja o walnym jak co roku. W kurierze Lubelskim do którego kolega toja wysłał link masz to potwierdzone. Walne zapewne jak co roku w 3 albo 4 tygodniu czerwca. Dzień dywidendy zapewne jak co roku we wrześniu. Wypłata zapewne jak co roku w październiku... Chyba że w czerwcu Luma dokupi / odkupi i będzie akcjonariusz który zacznie działać agresywnie jak na akcjonariusza przestało.
Ale to nie jest najważniejsze...
B)
Mnie martwi brak popytu, który jest jaki jest ze względu na akcjonariat i przez taką a nie inną politykę informacyjną zarządu.
Tu po prostu brakuje małych akcjonariuszy, którzy musza się jakoś o firmie dowiedzieć ( Bogu dzięki za forum !!! )
Mega plus dla zarządu za zarządzanie, restrukturyzację, sprzedaż, rozwój, etc, ale jednocześnie ogromny minus za politykę informacyjną. !!!
Jak na mój gust to specjalnie ktoś nie chce "podbijać" kursu ... Wycena na dzisiaj z 3 z przodu ( nie ma znaczenia czy 3,1 czy 3,5 czy 3,9 ) to jest śmiech na sali ...
C)
Nie wiem czy wiecie ale PRT uczestniczy w konsorcjum na dostawę obuwia w dwóch przetargach dla Policji.... Link poniżej żeby nie było że podjudzam.:
1. link
2. link
Polecam obserwować bo to DUŻA KASA. Czasu od złożenia ofert minęło sporo więc chyba na dniach powinna być informacja o rostrzygnięciu. ( Zobaczcie ile firm się bije w tym przetargu o zamówienie :) )
Ciekawe czy Zarząd w przypadku oczywiście pozytywnego dla PRT postępowania ogłosi to np. w parkiecie, bankierze, money itp. ?!
Pozdrawiam