~anonim

Dnia 2017-05-15 o godz. 23:06 ~WN napisał(a):
> Dnia 2017-05-15 o godz. 13:55 ~edar napisał(a):
> > Po ostatnich zakupach PWR mam wystarczającą liczbę akcji, by zablokować taką jak Pan proponował emisję.
>
> Cóż, ticker IFI będzie łatwiejszy. Blokowanie ma w Rzeczypospolitej wielowiekowe tradycje.
>
> > Jak widać po wpisach na forum, jedna nieprzemyślana propozycja wywołała burzę, i miała wpływ na kurs
> > (wręcz zmotywował mnie Pan) dzięki czemu dokupiłem taniej niż planowałem akcje.
>
> Zważywszy, że ta burza to głównie Ty, myślę że ocierasz się o publiczne przyznanie się do manipulacji kursem.
>
> > P.S. Szanowny Panie Prezesie dla dobra firmy i akcjonariuszy lepiej zakończmy wcześniejszą dyskusję na forum.
>
> Dostęp do forum też mi zablokujesz?

Jedyne "przyznanie się" było raczej do możliwości zablokowania emisji przy odpowiednich założeniach takich jak np.odpowiednia frekwencja na WZA. To także do kogoś kto wcześniej czekał na komunikat 20% - żeby zablokować trzeba mieć 20% na WZA a nie w akcjonariacie i być może edar myślał o czymś takim. 

A żeby zablokować emisję przy obecności na WZA samego WN wystarczy lekko ponad 8% głosów. Bez WN nawet mniej. A jak zagłosują (lub czy przybędą na WZA) inni akcjonariusze nikt nie wie. Chyba, że np.działa z innymi akcjonariuszami w porozumieniu, a o żadnych porozumieniach komunikatów także chyba nie było. Ale myślę, że dyskusja niepotrzebnie idzie w niebezpieczną stronę i nie ma co tam zmierzać. Apeluję o uspokojenie nastrojów przez wszystkich zaangażowanych

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.