Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Z tą dywidendą niefajnie (nie jest to decyzja ostateczna, tylko rekomendacja, ale nic się raczej nie zmieni), ale sam skup to też dobre info, znaczy m.in., że teraz jest tanio i zarząd uważa, że to dobry moment.
Organiczne i stabilnie rosnące wyniki + akwizycja GiP-u, nie ma fakapów, są za to dobre perspektywy bez znaczących ryzyk. Przejrzałem dość dokładnie sprawozdania i raport audytora. Moim zdaniem powinno sporo urosnąć, ale z reguły jest jeden dzień opóźnienia we wzrostach. Działa to tak, że sprzedają liczący na "rakety" wywalają, a mądrzy chcący kupić bez ryzyka (czyli po raporcie), czekają na dokładniejszą analizę raportów, chcą przeczekać nerwowe ruchy w obie strony, itp.
Tak to widzę, że urośnie w ciągu 2 tygodni do poziomów pod 13,5 -14 zeta, ale zobaczymy, na pewno spadki są chwilowe i nie mają uzasadnienia. Moim zdaniem warto dokupić teraz, co sam uczyniłem i zachęcam innych (na własne ryzyko oczywiście, bo nie jestem wyrocznią), do tego samego... Pozdrawiam!